Cajunrostad klyftpotatis och texmexstekt vegofärs blir en smarrig bas i kvällens lättlagade middag. Här får alla välja och vraka mellan de goda tillbehören och själva bestämma hur de vill bygga sin bowl. Med allt från tortillachips till avokado, tomat och gräddfil finns det massa gott att välja bland.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
5 g
Tex-Mex
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Tomat
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 g
Majs
37.5 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
½ st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Avokado
1 st
Koriander
½ tsk
Salt till potatis
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Ay Cajun-ba och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Ställ åt sidan i en liten skål.
Grovhacka tomat.
Finhacka rödlök.
Finhacka koriander.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Krossa tortillachips lätt i påsen.
Lägg upp alla tillbehör och gräddfil i små skålar.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med Tex-Mex i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Lägg upp klyftpotatis i djupa skålar och toppa med vegofärs.
Toppa med valfria tillbehör.