Texmextoppad klyftpotatis | Gör din egen version
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Texmextoppad klyftpotatis | Gör din egen version

med vegofärs, avokado och tortillachips

Cajunrostad klyftpotatis och texmexstekt vegofärs blir en smarrig bas i kvällens lättlagade middag. Här får alla välja och vraka mellan de goda tillbehören och själva bestämma hur de vill bygga sin bowl. Med allt från tortillachips till avokado, tomat och gräddfil finns det massa gott att välja bland.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Tomat

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 g

Majs

37.5 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

½ st

Rödlök

½ st

Lime

1 st

Avokado

1 st

Koriander

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2954 kJ
Energi (kcal)706 kcal
Fett26.9 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker12.3 g
Protein27.8 g
Salt3.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Ay Cajun-ba och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Ställ åt sidan i en liten skål.

3

Grovhacka tomat.

Finhacka rödlök.

Finhacka koriander.

4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Krossa tortillachips lätt i påsen.

Lägg upp alla tillbehör och gräddfil i små skålar.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med Tex-Mex i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

6

Lägg upp klyftpotatis i djupa skålar och toppa med vegofärs.

Toppa med valfria tillbehör.