HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Linsgryta

Linsgryta

med vildris och crème fraiche

Njut av cajun-aromerna från vår vegetariska bolognese på gröna linser som tar dig ända ut på åkerns gröna nejder. Busigt vildris och svalkande crème fraiche kommer till sin fulla rätt när tonerna av bladpersilja och salvia fulländar det här naturliga mästerverket.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Basmati vildris

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

2 g

Cajun kryddmix

½ påse

Bladpersilja

½ påse

Salvia

1 paket

Gröna linser

1 burk

Krossade tomater

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

1 tsk

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2272 kJ
Energi (kcal)543 kcal
Fett13 g
varav mättat8 g
Kolhydrater87 g
varav socker16 g
Kostfiber12 g
Protein16 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. 

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering. 

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala och finhacka lök, vitlök och morot. 

Skölj linserna i en sil under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök i 3-4 min. 

Tillsätt morotsbitarna och cajun kryddmix (stark!) och fräs i ytterligare 3-4 min.

VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

4

Finhacka persilja.

Finhacka salviabladen (kasta stjälkar).

5

Tillsätt salvia, linser, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], socker och balsamvinäger till stekpannan. Rör om, sänk värmen och låt sjuda i 15-20 min. 

När det återstår 5 min, rör ner crème fraiche [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Servera din linsgryta i djupa tallrikar tillsammans med vildriset.

Garnera med en klick crème fraiche, persilja och nymalen svartpeppar* (om du har hemma).

Smaklig måltid!