Blomkålscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkålscurry

Blomkålscurry

med råris och koriander

Introducera en ny indisk klassiker till din repertoar (ja, vi är säkra på att du kommer laga denna smakpackade curry igen!). Enkla råvaror förvandlas till en magisk måltid med smaksättare som goan xacuti, ingefära, passerade tomater, currypulver, färsk chili och fräsch koriander. Servera med mättande råris, och njut av varje tugga.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stark

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

4

Grönsaksbuljong

170

Råris

250

Blomkål

2

Gult currypulver

1

Lök

1

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

3

Goan xacuti

2

Tomatpassata

1

Röd chili

30

Spenat

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

Smör

¼

Salt

6

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)4 kcal
Energi (kJ)17 kJ
Fett0.16 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.48 g
varav socker0.1 g
Protein0.11 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Koka råris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Skölj av riset väl. Tillsätt riset och en nypa salt* till det kokande vattnet. Sänk till medellåg värme och låt sjuda under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. Ställ åt sidan.

Rosta blomkål
2

Skär blomkål i små buketter och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta* och strö över currypulver. Ringla över olivolja* och blanda runt väl. Rosta i ugnen i 20-25 min tills de är mjuka.

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök. Riv ingefära och vitlök.

Sjud curry
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, vitlök och goan xacuti. Fräs i 1 min. Rör ner tomatpassata, grönsaksbuljong, vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers], salt* och en stor klick smör*. Blanda väl och sjud i 3-4 min tills curryn tjocknat något.

Hacka grönsaker
5

Grovhacka koriander. Kärna ur och skär chili tunt. När blomkålen är klar, tillsätt den till curryn tillsammans med spenat och en sked gräddfil. Rör om ordentligt.

Servera
6

Fördela råris och blomkålscurry mellan era tallrikar. Garnera med koriander, chili och en klick gräddfil på toppen.