
Blomkålscurry
med råris och koriander
Introducera en ny indisk klassiker till din repertoar (ja, vi är säkra på att du kommer laga denna smakpackade curry igen!). Enkla råvaror förvandlas till en magisk måltid med smaksättare som goan xacuti, ingefära, passerade tomater, currypulver, färsk chili och fräsch koriander. Servera med mättande råris, och njut av varje tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Koriander
4
Grönsaksbuljong
170
Råris
250
Blomkål
2
Gult currypulver
1
Lök
1
Ingefära
2
Vitlöksklyfta
3
Goan xacuti
2
Tomatpassata
1
Röd chili
30
Spenat
75
Gräddfil
Ingår inte i din leverans
Smör
¼
Salt
6
Vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Skölj av riset väl. Tillsätt riset och en nypa salt* till det kokande vattnet. Sänk till medellåg värme och låt sjuda under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. Ställ åt sidan.
Skär blomkål i små buketter och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta* och strö över currypulver. Ringla över olivolja* och blanda runt väl. Rosta i ugnen i 20-25 min tills de är mjuka.
Finhacka lök. Riv ingefära och vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, vitlök och goan xacuti. Fräs i 1 min. Rör ner tomatpassata, grönsaksbuljong, vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers], salt* och en stor klick smör*. Blanda väl och sjud i 3-4 min tills curryn tjocknat något.
Grovhacka koriander. Kärna ur och skär chili tunt. När blomkålen är klar, tillsätt den till curryn tillsammans med spenat och en sked gräddfil. Rör om ordentligt.
Fördela råris och blomkålscurry mellan era tallrikar. Garnera med koriander, chili och en klick gräddfil på toppen.