HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBlomkålscurry
topBanner
Blomkålscurry

Blomkålscurry

med råris och koriander

Introducera en ny indisk klassiker till din repertoar (ja, vi är säkra på att du kommer laga denna smakpackade curry igen!). Enkla råvaror förvandlas till en magisk måltid med smaksättare som goan xacuti, ingefära, passerade tomater, currypulver, färsk chili och fräsch koriander. Servera med mättande råris, och njut av varje tugga.

Taggar:VegetariskStarkUnder 650 kcal
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Koriander

170 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

efter behov

Råris

¼ tsk

Blomkål

6 dl

Gult currypulver

(Kan innehållaKan innehålla spår av sulfiter)

Lök

Ingefära

Vitlöksklyfta

Goan xacuti

Tomatpassata

Chili

Spenat

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1293.8182 kJ
Energi (kcal)309.23 kcal
Fett2.451 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater65.165 g
varav socker0.7 g
Protein7.0885 g
Salt1.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Skölj av riset väl. Tillsätt riset och en nypa salt* till det kokande vattnet. Sänk till medellåg värme och låt sjuda under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. Ställ åt sidan.

2

Skär blomkål i små buketter och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta* och strö över currypulver. Ringla över olivolja* och blanda runt väl. Rosta i ugnen i 20-25 min tills de är mjuka.

3

Finhacka lök. Riv ingefära och vitlök.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, vitlök och goan xacuti. Fräs i 1 min. Rör ner tomatpassata, grönsaksbuljong, vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers], salt* och en stor klick smör*. Blanda väl och sjud i 3-4 min tills curryn tjocknat något.

5

Grovhacka koriander. Kärna ur och skär chili tunt. När blomkålen är klar, tillsätt den till curryn tillsammans med spenat och en sked gräddfil. Rör om ordentligt.

6

Fördela råris och blomkålscurry mellan era tallrikar. Garnera med koriander, chili och en klick gräddfil på toppen.