
I kväll bjuder vi på paprikor fyllda med gratinerad blandfärs. Blandfärsen steker vi med lök, morot, vitlök, Ay Cajun-ba, tomatpuré, chiliflakes och matlagningsgrädde. Vi serverar paprikorna tillsammans med pärlcouscous som vi blandat med persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Lök
250 g
Blandfärs
2 st
Paprika
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
70 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp vatten och salt i en kastrull.
Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Baka i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuk.

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av och ställ åt sidan.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka persilja och lök.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3–4 min, eller tills färsen är brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chiliflakes och vatten. Sjud i 2–3 min. Ta stekpannan av värme.
Rör i hälften av matlagningsgrädden och krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Ta ut plåten ur ugnen, och fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.
Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5–7 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde med pärlcouscousen precis innan servering.
Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.
TIPS: Strö över lite chiliflakes (efter smak).