Skip to main content
Blandfärsfyllda paprikor
Blandfärsfyllda paprikor

Blandfärsfyllda paprikor

med pärlcouscous

I kväll bjuder vi på paprikor fyllda med gratinerad blandfärs. Blandfärsen steker vi med lök, morot, vitlök, Ay Cajun-ba, tomatpuré, chiliflakes och matlagningsgrädde. Vi serverar paprikorna tillsammans med pärlcouscous som vi blandat med persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

250 g

Blandfärs

2 st

Paprika

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Ägg, Lupin, Senap, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4205 kJ
Energi (kcal)1005 kcal
Fett51.9 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater87.1 g
varav socker23.5 g
Kostfiber9.5 g
Protein42.8 g
Salt4.2 g
Potassium28.8 mg
Calcium22.4 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Baka paprika
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp saltat vatten och salt i en kastrull.

Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Baka i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuk.

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av och ställ åt sidan.

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka persilja och lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3–4 min, eller tills färsen är brynt.

Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chiliflakes och vatten. Sjud i 2–3 min. Ta stekpannan av värme.

Rör i hälften av matlagningsgrädden och krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Fyll paprikor
4

Ta ut plåten ur ugnen, och fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.

Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5–7 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt pärlcouscous
5

Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde med pärlcouscousen precis innan servering.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.

TIPS: Strö över lite chiliflakes (efter smak).