Skip to main content
Blandfärsfyllda paprikor
Blandfärsfyllda paprikor

Blandfärsfyllda paprikor

med pärlcouscous

I kväll bjuder vi på paprikor fyllda med gratinerad blandfärs. Blandfärsen steker vi med lök, morot, vitlök, Ay Cajun-ba, tomatpuré, chiliflakes och matlagningsgrädde. Vi serverar paprikorna tillsammans med pärlcouscous som vi blandat med persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

250 g

Blandfärs

2 st

Paprika

75 ml

Matlagningsgrädde

170 g

Pärlcouscous

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

50 g

Riven gouda

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4205 kJ
Energi (kcal)1005 kcal
Fett51.9 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater87.1 g
varav socker23.5 g
Kostfiber9.5 g
Protein42.8 g
Salt4.2 g
Potassium28.8 mg
Calcium22.4 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Baka paprika
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp vatten och salt i en kastrull.

Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Baka i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuk.

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av och ställ åt sidan.

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka persilja och lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3–4 min, eller tills färsen är brynt.

Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chiliflakes och vatten. Sjud i 2–3 min. Ta stekpannan av värme.

Rör i hälften av matlagningsgrädden och krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Fyll paprikor
4

Ta ut plåten ur ugnen, och fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.

Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5–7 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt pärlcouscous
5

Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde med pärlcouscousen precis innan servering.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.

TIPS: Strö över lite chiliflakes (efter smak).