I kväll bjuder vi på paprikor fyllda med gratinerad blandfärs. Blandfärsen steker vi med lök, morot, vitlök, Ay Cajun-ba, tomatpuré, chiliflakes och matlagningsgrädde. Vi serverar paprikorna tillsammans med pärlcouscous som vi blandat med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Lök
250 g
Blandfärs
2 st
Paprika
75 ml
Matlagningsgrädde
170 g
Pärlcouscous
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
50 g
Riven gouda
70 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp vatten och salt i en kastrull.
Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Baka i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuk.
Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av och ställ åt sidan.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka persilja och lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3–4 min, eller tills färsen är brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chiliflakes och vatten. Sjud i 2–3 min. Ta stekpannan av värme.
Rör i hälften av matlagningsgrädden och krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Ta ut plåten ur ugnen, och fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.
Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5–7 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde med pärlcouscousen precis innan servering.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.
TIPS: Strö över lite chiliflakes (efter smak).