Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Samosas kan beskrivas som indiska piroger och är populära som förrätt, snack eller gatumat. Vår lättlagade version med smördeg har en smakrik fyllning med nötfärs, lök och härliga indiska kryddor och kan avnjutas som gott mellanmål eller varför inte en del av en smarrig buffé?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
225 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
4 g
Milda Mahal
10 g
Ingefärspasta
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
¼ tsk
Salt till kött
1 st
Ägg till smördeg
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 3–4 min, eller tills mjuk.
Tillsätt nötfärs, vitlök, ingefärspasta och salt. Stek i ytterligare 4–5 min, eller tills färsen är brynt.
Tillsätt Milda Mahal och vänd runt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rulla ut smördegen på en mjölad yta. Skär den i 6 lika stora fyrkanter.
Placera en sked fyllning i mitten på varje fyrkant. Använd inte för mycket fyllning, då kan samosas spricka medan de gräddas.
Vik ihop fyrkanterna på diagonalen till trianglar. Pressa ihop kanterna med en gaffel.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Lägg försiktigt över samosas på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg.
Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene.
Servera samosas medan de är varma.