I kväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
30 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
30 g
Spenat
1 st
Paprika
2 st
Rödlök
1 st
Morot
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera kyckling på ena sida av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [2,5 dl | 4,5 dl].
Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".
Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda gräddfil och limesaft [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Skölj spenat.
Rör i spenat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig bulgur.
Riv kyckling i strimlor med två gafflar.
Blanda riven kyckling, BBQ-sås [1/2 paket, 2P] och en skvätt limesaft i en skål.
Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing.