
Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det så ofta att det kanske är på tiden att prova något nytt? Vad sägs om burgare med pulled BBQ-chicken? Alltså kyckling som först ugnssteks och sedan strimlas och blandas med BBQ-sås. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med krispiga cajunkryddade rotfrukter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
2 st
Rödbeta
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till rotfrukter
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till slaw

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta, palsternacka och rotselleri (oskalade) i 2 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Placera kycklingen på en plåt med bakplåtspapper, ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt.
Rosta i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, riv morot (oskalad).
Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt i en medelstor skål.

När kycklingen är färdig, ta ut den och lägg över i en medelstor skål.
Dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen.
Rör i BBQ-sås.

Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.
Servera med cajunkryddade rotfrukter och resterande coleslaw.