HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Marinerad Kyckling
topBanner
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med vitlöksstekta grönsaker och söt chilisås

Ikväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Vi kokar ris med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:VeteSojaGlutenSenapÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

1 st

Salladslök

1 st

Pak choi

1 st

Morot

2.5 g

Ginger Ninja

(InnehållerSenap, Ägg)

½ st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2685 kJ
Fett14.5 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater85.41 g
varav socker19 g
Protein40.79 g
Salt6.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, Ginger Ninja [½ paket, 2P] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 1 min per sida, tills brynt. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Finhacka morot. Grovhacka pak choi. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva salladslök tunt. Skär lime i klyftor.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över i en skål. Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limejuice i en liten skål.

5

Hetta upp stekpannan på medellåg värme. Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.

6

Skär kyckling i skivor och lägg upp tillsammans med ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Skeda över sweet chilisås. Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.