BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med vitlöksstekta grönsaker och söt chilisås

Ikväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Vi kokar ris med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

1 st

Salladslök

1 st

Pak choi

1 st

Morot

2.5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2685 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett14.5 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker19 g
Protein40.8 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, Ginger Ninja [½ paket, 2P] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 1 min per sida, tills brynt. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Finhacka morot. Grovhacka pak choi. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva salladslök tunt. Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över i en skål. Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limejuice i en liten skål.

Värm upp chilisås
5

Hetta upp stekpannan på medellåg värme. Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.

Servera
6

Skär kyckling i skivor och lägg upp tillsammans med ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Skeda över sweet chilisås. Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.