BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med kryddigt ris och persiljedressing

I kväll bjuder vi på en fantastisk rätt med en symfoni av både färger och smaker. Vad sägs om BBQ-marinerad kyckling på en bädd av fluffigt ris som smaksatts med cajunkryddor och fått sällskap av morot, rödlök, paprika och lime? En krämig persiljedressing med gräddfil blir ett perfekt tillbehör, och denna smarriga middag svänger du ihop på en halvtimme.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Enkel
Glutenfri
Proteinrik
Snabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Rödlök

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2749 kJ
Energi (kcal)657 kcal
Fett16.8 g
varav mättat5 g
Kolhydrater83.2 g
varav socker13.3 g
Protein40.3 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek morot, rödlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 1–2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.

Koka ris
2

Tillsätt vatten, ris och salt och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillaga kyckling
3

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör persiljedressing
4

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Skär lime i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda gräddfil, persilja och en nypa salt i en liten skål.

Blanda ris
5

Blanda färdigt ris med paprika och en skvätt limesaft i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Skär kyckling i tunna skivor och placera ovanpå ris.

Strö över salladslök och ringla över persiljedressing.