BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

med morotscouscous och tomatsallad

Barnvänlig

Dags att fylla hela huset med väldoft! Samla familjen runt underbart aromatisk couscous smaksatt med mild vitlök, noter av citron, mättande morotsriv, smakrik kycklingbuljong och fräsch persilja. Till detta en oslagbar kycklinglårfilé i en smaskig bbq-sås som kommer få barnen att be om mer! Servera med en tomatsallad som ger lika delar fräschör och smak.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Kycklinglårfilé

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

½ st

Citron

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 påse

Bladpersilja

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

100 g

Morötter Mini

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2284 kJ
Energi (kcal)546 kcal
Fett15 g
varav mättat5 g
Kolhydrater57 g
varav socker20 g
Kostfiber8 g
Protein38 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Krydda kycklingen med en nypa salt och peppar på båda sidorna.Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min per sida, eller tills den fått fin yta och är genomstekt.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

2

Riv morot (inte snackmorötterna). Finhacka eller pressa vitlök.Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor kastrull och fräs morotsriv och vitlök i 3-4 min.Tillsätt vatten (se ingredienslistan) och kycklingbuljong. Koka upp och rör sedan i couscous. Lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i ca 5 min tills all vätska har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

3

Grovhacka tomat och gurka. Grovhackapersiljeblad.Blanda tomater, gurka, en skvätt olivolja och citronjuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar*.

4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.Rör ner citronzest och hälften av persiljan i kastrullen när couscousen är klar. Smaksätt med en nypa salt och peppar.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Rör ner BBQ-sås och en skvätt vatten* i stekpannan när kycklingen är färdiglagad.Ta av stekpannan från värme. Vänd kycklingen i såsen tills den är täckt och såsen är genomvarm.

6

Fördela morotscouscous, BBQ-kyckling och tomatsallad mellan era tallrikar och skeda över återstående sås från stekpannan. Garnera med persilja och servera med snackmorötter och citronklyftor vid sidan av.