
BBQ-kyckling
med morotscouscous och tomatsallad
Dags att fylla hela huset med väldoft! Samla familjen runt underbart aromatisk couscous smaksatt med mild vitlök, noter av citron, mättande morotsriv, smakrik kycklingbuljong och fräsch persilja. Till detta en oslagbar kycklinglårfilé i en smaskig bbq-sås som kommer få barnen att be om mer! Servera med en tomatsallad som ger lika delar fräschör och smak.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Kycklinglårfilé
1
Tomat
Gurka
1
Morot
4
Kycklingbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
100
Morötter Mini
1
Gurka, piccolo
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
½
Citron
Ingår inte i din leverans
3
Vatten
Instruktioner

Krydda kycklingen med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min per sida, eller tills den fått fin yta och är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Riv morot (inte snackmorötterna). Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull och fräs morotsriv och vitlök i 3-4 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och kycklingbuljong. Koka upp och rör sedan i couscous. Lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i ca 5 min tills all vätska har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Grovhacka tomat och gurka. Grovhacka persiljeblad. Blanda tomater, gurka, en skvätt olivolja* och citronjuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Rör ner citronzest och hälften av persiljan i kastrullen när couscousen är klar. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Rör ner BBQ-sås och en skvätt vatten* i stekpannan när kycklingen är färdiglagad. Ta av stekpannan från värme. Vänd kycklingen i såsen tills den är täckt och såsen är genomvarm.

Fördela morotscouscous, BBQ-kyckling och tomatsallad mellan era tallrikar och skeda över återstående sås från stekpannan. Garnera med persilja och servera med snackmorötter och citronklyftor vid sidan av.