topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

med morotscouscous och tomatsallad

Dags att fylla hela huset med väldoft! Samla familjen runt underbart aromatisk couscous smaksatt med mild vitlök, noter av citron, mättande morotsriv, smakrik kycklingbuljong och fräsch persilja. Till detta en oslagbar kycklinglårfilé i en smaskig bbq-sås som kommer få barnen att be om mer! Servera med en tomatsallad som ger lika delar fräschör och smak.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklinglårfilé

1

Tomat

Gurka

1

Morot

4

Kycklingbuljong

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

100

Morötter Mini

1

Gurka, piccolo

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

½

Citron

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)229 kcal
Energi (kJ)957 kJ
Fett0.41 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater45.44 g
varav socker8.2 g
Protein6.61 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Stek kyckling
1

Krydda kycklingen med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min per sida, eller tills den fått fin yta och är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Laga couscous
2

Riv morot (inte snackmorötterna). Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull och fräs morotsriv och vitlök i 3-4 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och kycklingbuljong. Koka upp och rör sedan i couscous. Lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i ca 5 min tills all vätska har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Förbered sallad
3

Grovhacka tomat och gurka. Grovhacka persiljeblad. Blanda tomater, gurka, en skvätt olivolja* och citronjuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Smaksätt couscous
4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Rör ner citronzest och hälften av persiljan i kastrullen när couscousen är klar. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Glasera kyckling
5

Rör ner BBQ-sås och en skvätt vatten* i stekpannan när kycklingen är färdiglagad. Ta av stekpannan från värme. Vänd kycklingen i såsen tills den är täckt och såsen är genomvarm.

Servera
6

Fördela morotscouscous, BBQ-kyckling och tomatsallad mellan era tallrikar och skeda över återstående sås från stekpannan. Garnera med persilja och servera med snackmorötter och citronklyftor vid sidan av.