Trotsa den italienska grundlagen om runda pizzor och dyk ner i en kvadratisk bassäng med himlasända smaker som är allt annat än kantiga. Den fylliga smaken från spenatens krämighet får dina smaklökar att flyta iväg mot Strombolis solnedgång efter en lätt skur av bitter salvia och söt karamelliserad lök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140
Bacon, skivor
60
Spenat
1
Vitlöksklyfta
2
Lök
200
Skogschampinjoner
150
Crème fraiche
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
20
Pecorino Romano ost
½
Salvia
75
Salladsmix
Sätt ugnen på 220°C. Sätt in en bakplåt (2 plåtar för 4 pers) i ugnen. Skiva lök och skogschampinjoner tunt. Pressa vitlök. Skär bacon i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs svamp, vitlök, bacon och en nypa salt* i 3-4 min, och för dem sedan över i en bunke.
Hetta upp en skvätt olivolja* i den nu tomma stekpannan på medelvärme. Fräs löken i 6-7 min. Rör i spenat, tills den sloknat, 1-2 min. Häll sedan i crème fraiche och ta pannan av värme. Krydda såsen med salt* och peppar*.
Ta ut bakplåt/ar ur ugnen och placera pizzadegen ovanpå.
Fördela spenatsåsen över pizzadegen, men lämna 1 cm kant. Strö över svamp och bacon - undvik vätskan. Riv pecorino med en potatisskalare och strö sedan ostflarnen jämnt över pizzan. Baka pizzan i ugnen tills degen är gyllenbrun och osten bubblar, 10-15 min.
Skiva gurka tunt. Finhacka salviablad [1/2 påse, 2 pers]. Blanda gurka och salladsmix i en skål. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Ta ut pizzan ur ugnen och strö över salvia. Dela pizzan och servera bitarna med en frisk gurksallad vid sidan av.