Skip to main content
Baconburgare med ostsås
Baconburgare med ostsås

Baconburgare med ostsås

med pommes och krispig morotssallad

Hamburgare är en familjefavorit som alltid går hem, och i kvällens recept toppar vi den med knaperstekt bacon och krämig ostsås. Vi svänger ihop en krispig sallad och vänder den i aiolidressing, och så serverar vi allt med ugnsrostade pommes för ännu gladare nyllen kring middagsbordet!

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Selleri
Senap
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

100 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Bacon, skivor

200 g

Romansallad

1 st

Lök

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

500 g

Potatis

1 st

Morot, Julienne

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Buljong

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)6095 kJ
Energi (kcal)1457 kcal
Fett84.4 g
varav mättat39.6 g
Kolhydrater115.7 g
varav socker22.1 g
Kostfiber9.5 g
Protein63.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.9 g
Potassium1207.6 mg
Calcium10.3 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Ugnsrosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek bacon
2

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Gör sallad
3

Under tiden, ansa sallad, separera salladsbladen och grovhacka dem.

Skär lök i tunna skivor. 

Blanda aioli, vinäger och en nypa salt och peppar i en stor skål. Vänd ner sallad, lök och morot i dressingen. 

Stek biffar
4

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål. 

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och gör dem något större än bröden. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta. 

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga ostsås
5

Under tiden, smält smör i en liten kastrull på medelvärme. 

Tillsätt matlagningsgrädde, Hello Sunrise och buljong och koka i 1 min. 

Rör ner riven ost tills den smälter och håll varmt tills servering. 

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll bröden med sallad, biffar och bacon och toppa med ostsås.  

Servera med pommes, resterande sås och sallad.