
Hamburgare är en familjefavorit som alltid går hem, och i kvällens recept toppar vi den med knaperstekt bacon och krämig ostsås. Vi svänger ihop en krispig sallad och vänder den i aiolidressing, och så serverar vi allt med ugnsrostade pommes för ännu gladare nyllen kring middagsbordet!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
100 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
125 g
Bacon, skivor
200 g
Romansallad
1 st
Lök
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
500 g
Potatis
1 st
Morot, Julienne
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Under tiden, ansa sallad, separera salladsbladen och grovhacka dem.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda aioli, vinäger och en nypa salt och peppar i en stor skål. Vänd ner sallad, lök och morot i dressingen.

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och gör dem något större än bröden.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, smält smör i en liten kastrull på medelvärme.
Tillsätt matlagningsgrädde, Hello Sunrise och buljong och koka i 1 min.
Rör ner riven ost tills den smälter och håll varmt tills servering.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Fyll bröden med sallad, biffar och bacon och toppa med ostsås.
Servera med pommes, resterande sås och sallad.