Bacon- och svampburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacon- och svampburgare

Bacon- och svampburgare

med coleslaw, majo och stekt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Den underbara svampburgaren med bacon är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig coleslaw med krispig kål, morot och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Vi brer cajunmajo på bröden og toppar burgaren med stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:
One Pan
Snabb
Barnvänlig
Lättlagad
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Bacon, skivor

200

Champinjoner

1

Rödlök

1

Torkad timjan

½

Citron

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Morot

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

2

Briochebröd

50

Ketchup

1

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)532 kcal
Energi (kJ)2226 kJ
Fett38.52 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater20.94 g
varav socker16 g
Protein20.86 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Sprid ut bacon och stek tills krispig, 3-5 min per sida. Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Behåll baconfett i stekpannan.

Stek svamp & lök
2

Grovhacka svamp. Skiva rödlök tunt. Tillsätt svamp, rödlök, timjan till stekpannan med baconfett. Krydda med salt* och peppar*, och stek på hög värme tills svamp är gyllene, 4-5 min.

Förbered coleslaw
3

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot. Blanda citronjuice [1 msk | 2 msk] och hälften av majonnäsen i en medelstor skål. Tillsätt kålmix och morot. Gnid in salt* och peppar* i kålen med händerna.

Stek ägg
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan. Stek tills äggvitor har stelnat och gulor är som du föredrar dem, 4-6 min.

Värm bröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Blanda ketchup, Ay Cajun-ba [1 tsk | 2 tsk] och resterande majonnäs.

Servera
6

Bre cajunmajo på bröden, och fyll dem med svamp, bacon och en tredjedel av coleslawn. Toppa med ett stekt ägg. Servera med resterande coleslaw vid sidan av.