HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBacon Och Svampburgare
topBanner
Bacon- och svampburgare

Bacon- och svampburgare

med coleslaw, majo och stekt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Den underbara svampburgaren med bacon är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig coleslaw med krispig kål, morot och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Vi brer cajunmajo på bröden og toppar burgaren med stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:SnabbOne PanLättlagadBarnvänlig
Allergener:äggsenapglutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Timjan

150 g

Kålmix

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

200 g

Champinjoner

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

125 g

Bacon, skivor

1 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

50 g

Ketchup

1 st

Citron

1 st

Rödlök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

Ägg* (steg 4)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3293.3728 kJ
Energi (kcal)787.135 kcal
Fett44.1275 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater63.44 g
varav socker23.9 g
Protein28.425 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Sprid ut bacon och stek tills krispig, 3-5 min per sida. Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Behåll baconfett i stekpannan.

2

Grovhacka svamp. Skiva rödlök tunt. Tillsätt svamp, rödlök, timjan till stekpannan med baconfett. Krydda med salt* och peppar*, och stek på hög värme tills svamp är gyllene, 4-5 min.

3

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot. Blanda citronjuice [1 msk | 2 msk] och hälften av majonnäsen i en medelstor skål. Tillsätt kålmix och morot. Gnid in salt* och peppar* i kålen med händerna.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan. Stek tills äggvitor har stelnat och gulor är som du föredrar dem, 4-6 min.

5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Blanda ketchup, Ay Cajun-ba [1 tsk | 2 tsk] och resterande majonnäs.

6

Bre cajunmajo på bröden, och fyll dem med svamp, bacon och en tredjedel av coleslawn. Toppa med ett stekt ägg. Servera med resterande coleslaw vid sidan av.