topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiskt fläsk

Asiatiskt fläsk

med stekt jasminris och knapriga jordnötter

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sojasås och asiatisk dressing. Vi blandar vårt asiatiska fläsk med morot, broccoli, pak choi, vitlök och stekt jasminris, och serverar det med sriracha chilisås, korianderblad och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Stark
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

1 st

Pak choi

1 st

Morot

300 g

Fläskkotlett hel

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

20 g

Sriracha

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)676 kcal
Energi (kJ)2827 kJ
Fett20.75 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater74.88 g
varav socker12.1 g
Protein46.02 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. 

Sätt åt sidan under lock tills steg 5.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi.

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Skär broccoli i 2 cm stora bitar, skala och hacka även stjälken. 

Stek kött
3

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött med en nypa salt i 2-3 min, tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och broccoli i 2-3 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Tillsätt pak choi och vitlök, och stek i ytterligare 2 min.

Tillsätt ris
5

Tillsätt färdigt ris, sojasås, asiatisk dressing och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan, och stek i ytterligare 1 min.

Servera
6

Servera stekt ris och kött i skålar.

Ringla över sriracha. 

Garnera med rivna korianderblad och jordnötter.

TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.