Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sojasås och asiatisk dressing. Vi blandar vårt asiatiska fläsk med morot, broccoli, pak choi, vitlök och stekt jasminris, och serverar det med sriracha chilisås, korianderblad och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Broccoli
1 st
Pak choi
1 st
Morot
300 g
Fläskkotlett hel
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
20 g
Sriracha
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 portionspåse
Koriander
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Sätt åt sidan under lock tills steg 5.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi.
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Skär broccoli i 2 cm stora bitar, skala och hacka även stjälken.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött med en nypa salt i 2-3 min, tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek morot och broccoli i 2-3 min.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Tillsätt pak choi och vitlök, och stek i ytterligare 2 min.
Tillsätt färdigt ris, sojasås, asiatisk dressing och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan, och stek i ytterligare 1 min.
Servera stekt ris och kött i skålar.
Ringla över sriracha.
Garnera med rivna korianderblad och jordnötter.
TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.