topBanner
Asiatisk wok

Asiatisk wok

med fläskkött, grönsaksris och jordnötter

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och limeklyftor.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:glutensesamsojasulfiterjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

200 g

Pak choi

1 st

Ekologisk lime

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2666 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett16 g
varav mättat5 g
Kolhydrater82 g
varav socker18 g
Protein42 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och lägg över i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Tillsätt fläskkött i stekpannan och stek i 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt limejuice och en skvätt vatten* när köttet är färdigstekt och låt såsen värmas upp.

5

Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda pak choi och morot med det färdiglagade riset.

6

Servera ris och fläskkött på tallrikar. Toppa med sås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor.