Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och citronklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
1
Pak choi
1
Ekologisk lime
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
20
Jordnötter
1
Koriander
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl], och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Koka på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och lägg över i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt fläskkött i stekpannan och stek i 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt limejuice och en skvätt vatten* när köttet är färdigstekt och låt såsen värmas upp.
Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda pak choi och morot med det färdiglagade riset.
Servera ris och fläskkött på tallrikar. Toppa med sås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor.