Asiatisk sataykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk sataykyckling

Asiatisk sataykyckling

med vildrissallad och färsk chili

Känns det långt till Indonesien? Lugn, bara lugn, om mindre än en timme kommer du att vara där när du tar första tuggan av denna gastromiska sensation. Suberb kyckling marinerad i vacker och välsmakande sataysås! Den delikata salladen är en fest för både ögon och mun med vackra grönsaker och ett hav av smaker.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

150

Kålmix

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Röd chili

1

Ekologisk lime

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

150

Basmati vildris

300

Strimlad kycklingbröstfilé

100

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett11.94 g
varav mättat3 g
Kolhydrater16.6 g
varav socker16.6 g
Protein46.62 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och en nypa salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling i 4-5 min, under regelbunden omrörning, tills genomstekta. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sataysås
3

Riv limezest tills du har en nypa, och skär lime i klyftor. Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda vildrissallad
4

Riv morot. Skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka koriander. Blanda kålmix, morot, hälften av koriandern och 1/4 av sataysåsen i en skål. Smaka av med salt* och peppar*. 

Tillsätt sataysås
5

Ta av stekpannan från värmen när kycklingen är stekt, och tillsätt resterande sataysås och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Ös sås över kyckling så den täcks.

Servera
6

Lägg upp vildris och sallad. Toppa med sataykyckling. Ringla över sataysås från stekpannan. Garnera med resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.