Känns det långt till Indonesien? Lugn, bara lugn, om mindre än en timme kommer du att vara där när du tar första tuggan av denna gastromiska sensation. Suberb kyckling marinerad i vacker och välsmakande sataysås! Den delikata salladen är en fest för både ögon och mun med vackra grönsaker och ett hav av smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
1 portionspåse
Koriander
150 g
KÃ¥lmix
25 ml
Sojasås
(Innehållergluten, soja)1 st
Chili
1 st
Ekologisk lime
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Morot
150 g
Basmati vildris
100 g
Sataysås (vegetarisk)
(Innehållergluten, soja, jordnötter)3 dl
Vatten* (steg 1)
½ tsk
Salt* (steg 1)
½ dl
Vatten* (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och en nypa salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling i 4-5 min, under regelbunden omrörning, tills genomstekta. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Riv limezest tills du har en nypa, och skär lime i klyftor. Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Riv morot. Skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka koriander. Blanda kÃ¥lmix, morot, hälften av koriandern och 1/4 av sataysÃ¥sen i en skÃ¥l. Smaka av med salt* och peppar*.Â
Ta av stekpannan från värmen när kycklingen är stekt, och tillsätt resterande sataysås och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Ös sås över kyckling så den täcks.
Lägg upp vildris och sallad. Toppa med sataykyckling. Ringla över sataysås från stekpannan. Garnera med resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.