
Asiatisk sataykyckling
med vildrissallad och färsk chili
Känns det långt till Indonesien? Lugn, bara lugn, om mindre än en timme kommer du att vara där när du tar första tuggan av denna gastromiska sensation. Suberb kyckling marinerad i vacker och välsmakande sataysås! Den delikata salladen är en fest för både ögon och mun med vackra grönsaker och ett hav av smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Koriander
150
Kålmix
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Röd chili
1
Ekologisk lime
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
150
Basmati vildris
300
Strimlad kycklingbröstfilé
100
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och en nypa salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling i 4-5 min, under regelbunden omrörning, tills genomstekta. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Riv limezest tills du har en nypa, och skär lime i klyftor. Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Riv morot. Skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka koriander. Blanda kålmix, morot, hälften av koriandern och 1/4 av sataysåsen i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Ta av stekpannan från värmen när kycklingen är stekt, och tillsätt resterande sataysås och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Ös sås över kyckling så den täcks.
Lägg upp vildris och sallad. Toppa med sataykyckling. Ringla över sataysås från stekpannan. Garnera med resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.