Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med pak choi-ris och sojastekt broccoli

I kväll går den kulinariska resan till Asien och vi lagar en underbar räk- och broccoliwok med sesamfrön, soja och woksås. Vi serverar vår wok med vitlöksdoftande pak choi-ris och skivad avokado.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Avokado

250 g

Broccoli

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

5 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

½ st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2673 kJ
Energi (kcal)639 kcal
Fett19.9 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker12.5 g
Protein23 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillsätt pak choi
2

Grovhacka pak choi och dela upp den vita och gröna delen.

Ta av kastrullen med färdigkokt ris från värmen och placera snabbt den gröna delen av pak choi ovanpå riset. Låt stå under lock tills servering.

Sätt lock på och låt vila tills servering.

Förbered grönsaker
3

Medan riset kokar, skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm
stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado.

Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. Krydda med
en nypa sesamfrön, salt och peppar.

Stek broccoli
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek broccoli, den vita delen av pak choi och en skvätt sojasås i 3–4 min, tills broccolin börjar mjukna.

Tillsätt räkor
5

Tillsätt räkor och resterande sesamfrön till stekpannan.

Stek i 2–3 min, eller tills räkorna är genomstekta.

Tillsätt resterande sojasås och woksås, ta av stekpannan från värme och rör om.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Fluffa upp pak choi- och vitlöksris med en gaffel.

Lägg upp ris, räkor och broccoli i skålar.

Toppa med avokado.