Så blev det tid att grilla, och ikväll ska vi ha asiatisk kyckling! Vi marinerar kycklingen i asiatisk woksås, och så bygger vi kycklingspett. Samtidigt som kycklingen grillas, så kokar vi ris som får extra sting av att blandas med salladslök. Vi gör även en superfräsch mangosalsa, som har en perfekt balans av sött och syrligt. Vi toppar med en krämig sojamajo, og så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)280 g
Kycklinginnerfilé
12.5 ml
Sojasås
(InnehållerVete, Soja, Gluten)150 g
Jasminris
½ st
Röd chili
½ st
Ekologisk lime
62.5 g
Rädisor
37.5 g
Asiatisk woksås
(InnehållerVete, Soja, Gluten, Sulfiter, Sesam)½ st
Mango
2 st
Salladslök
1 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
Skiva salladslök tunt. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av salladslöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skiva eller tärna rädisor [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär lime i klyftor. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Blanda mango, rädisa, en generös skvätt limejuice och resterande salladslök (spara lite till garnering) i en skål. Krydda med salt* och peppar* och sätt åt sidan. TIPS: Tillsätt chili till salsan om du gillar stark mat.
Blanda kyckling och woksås [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda majonnäs och sojasås [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål.
Lägg upp salladslöksris och asiatisk kyckling i skålar. Toppa med mangosalsa, sojamajonnäs och lite salladslök. Servera med limeklyftor.