topBanner
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Populär

Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!

Allergener:jordnötterglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Salladslök

1 st

Morot

1 st

Zucchini

12.5 g

Honung

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Chili

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

½ msk

Olivolja* (steg 3)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2965 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett23 g
varav mättat9 g
Kolhydrater79 g
varav socker13 g
Kostfiber5 g
Protein46 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 1/2 msk | 3 msk] och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela lime i klyftor. Skiva chili tunt. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar.

3

Blanda ingefära, chili, honung [1/2 paket, 2P], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1/2 msk | 1 msk] till en marinad.

TIPS: Det går även utmärkt att skippa eller strö chilin över maten innan servering istället för att använda dem i marinaden.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills genomstekt, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. För över till en skål.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills mjuka, 4-5 min. Tillsätt kycklingen och salladslöken samt marinaden och fräs ihop tills uppvärmt, 2-3 min.

6

Fördela vitlöksris, grönsaker och kyckling mellan era tallrikar. Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor.