HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kyckling
topBanner
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!

Allergener:glutensojajordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

25 ml

Chili

20 g

Morot

1 st

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

¼ tsk

Zucchini

efter behov

Basmatiris

1.33 msk

Salladslök

3 dl

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Vitlöksklyfta

Ingefära

Lime

Ingår inte i din leverans

Salt*

Olivolja* efter behov

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1758.3704 kJ
Energi (kcal)420.2607 kcal
Fett27.071 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater11.0562 g
varav socker6.7 g
Protein38.4995 g
Salt2.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och pressa vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 min. Häll i basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* i kastrullen och koka upp. Sätt på ett lock och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills servering. 

2

Skala och riv ingefära. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela sedan limen i klyftor. Kärna ur och finhacka chili. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini i tunna halvmånar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda ingefära, chili (stark!), honung [1/2 paket, 2 pers], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] till en marinad.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

För över kycklingstrimlorna och salladslöken till en skål. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills de är mjuka, 4-5 min. Tillsätt kycklingen, salladslöken och marinaden och fräs ihop tills genomvarmt, 2-3 min.

6

Fördela vitlöksriset och den asiatiska kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.