topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

300

Strimlad kycklinglårfilé

1

Röd chili

1

Morot

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Zucchini

100

Basmatiris

1

Salladslök

20

Jordnötter

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Lime

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

Olivolja

1.33

Smör

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)357 kcal
Energi (kJ)1494 kJ
Fett21.9 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater9.77 g
varav socker6.2 g
Protein35.98 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Skala och pressa vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 min. Häll i basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* i kastrullen och koka upp. Sätt på ett lock och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills servering. 

Förbered frukt & grönt
2

Skala och riv ingefära. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela sedan limen i klyftor. Kärna ur och finhacka chili. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini i tunna halvmånar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda marinad
3

Blanda ingefära, chili (stark!), honung [1/2 paket, 2 pers], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] till en marinad.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Fräs grönsaker
5

För över kycklingstrimlorna och salladslöken till en skål. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills de är mjuka, 4-5 min. Tillsätt kycklingen, salladslöken och marinaden och fräs ihop tills genomvarmt, 2-3 min.

Servera
6

Fördela vitlöksriset och den asiatiska kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.