HelloFresh
topBanner
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!

Allergener:glutensojajordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ paket

Honung

10 g

Ingefära

1 st

Lime

2 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 g

Morot

1 st

Zucchini

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 st

Salladslök

1 st

Chili

Ingår inte i din leverans

375 ml

Vatten*

1 tsk

Olivolja*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2414 kJ
Energi (kcal)577 kcal
Fett21 g
varav mättat6 g
Kolhydrater56 g
varav socker14 g
Kostfiber4 g
Protein39 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök.

Smält smör* i en kastrull på medelvärme. När smöret slutat bubbla, fräs vitlök i 1-2 min.

Häll i ris, vatten (se ingredienslistan) och salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i kastrullen. Koka upp och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10-12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.

2

Skala och riv ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers].

Riv limezest tills du har en generös nypa och dela sedan lime i klyftor.

Kärna ur och finhacka chili. Skiva salladslök tunt.

Skär morot i tunna stavar.

Skär zucchini i tunna halvmånar.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda ingefära, chili (stark!), honung [1/2 paket, 2 pers], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] till en marinad.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 5-6 min. Krydda med en nypa salt och peppar*

Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

För över kycklingstrimlorna och salladslöken till en skål.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills de är mjuka, 4-5 min.

Tillsätt kycklingen, salladslöken och marinaden och fräs ihop tills genomvarmt, 2-3 min.

6

Fördela vitlöksriset och den asiatiska kycklingen mellan era tallrikar.

Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!