Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Jordnötter
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
½
Ingefära
1
Röd chili
1
Lime
1
Salladslök
1
Morot
1
Zucchini
12.5
Honung
Strimlad kycklinglårfilé
1.33
Smör
⅓
Olivolja
¼
Salt
3
Vatten
Finhacka vitlök. Smält smör* i en kastrull på medelvärme. När smöret slutat bubbla, fräs vitlök i 1-2 min. Häll i ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i kastrullen. Koka upp och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10-12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.
Skala och riv ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela sedan limen i klyftor. Kärna ur och finhacka chili. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini i tunna halvmånar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda ingefära, chili (stark!), honung [1/2 paket, 2 pers], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] till en marinad.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
För över kycklingstrimlorna och salladslöken till en skål. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills de är mjuka, 4-5 min. Tillsätt sedan kycklingen och salladslöken till pannan igen tillsammans med marinaden. Fräs ihop tills genomvarmt, 2-3 min.
Fördela vitlöksriset och den asiatiska kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.