
Asiatisk-inspirerad kyckling
med vitlöksris och jordnötter
Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
12.5
Honung
1
Morot
280
Kycklinginnerfilé
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Zucchini
100
Basmatiris
1
Röd chili
1
Salladslök
20
Jordnötter
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Lime
Ingår inte i din leverans
1.33
Smör
¼
Salt
3
Vatten
Instruktioner
Skala och pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 min. Häll i basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* i kastrullen och koka upp. Sätt på ett lock och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills servering.
Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor. Skiva chili tunt. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar. Skär kycklingen i tunna strimlor på en separat skärbräda. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda ingefära, chili, honung [1/2 paket, 2 pers], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] till en marinad. VIKTIGT: Om du eller barnen inte är så glada för stark mat går det utmärkt att skippa eller strö chilin över maten innan servering istället för att använda dem i marinaden.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. För sedan över till en skål. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills de är mjuka, 4-5 min. Tillsätt kycklingen, salladslöken och marinaden och fräs ihop tills uppvärmt, 2-3 min.
Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.