HelloFresh
topBanner
Asiatisk-inspirerad kyckling

Asiatisk-inspirerad kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:mjölkglutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Chili

1 st

Lime

1 st

Salladslök

1 st

Morot

½ st

Zucchini

½ paket

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

280 g

Kycklinginnerfilé

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

300 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2393 kJ
Energi (kcal)572 kcal
Fett19 g
varav mättat8 g
Kolhydrater58 g
varav socker13 g
Kostfiber5 g
Protein42 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 min.

Häll i basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* i kastrullen och koka upp. Sätt på ett lock och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills servering.

2

Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor. Skiva chili tunt.

Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar.

Skär kycklingen i tunna strimlor på en separat skärbräda.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda ingefära, chili, honung [1/2 paket, 2 pers], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] till en marinad.

VIKTIGT: Om du eller barnen inte är så glada för stark mat går det utmärkt att skippa eller strö chilin över maten innan servering istället för att använda dem i marinaden.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. För sedan över till en skål.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills de är mjuka, 4-5 min.

Tillsätt kycklingen, salladslöken och marinaden och fräs ihop tills uppvärmt, 2-3 min.

6

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar.

Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.