Asiatisk-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirerad kyckling

Asiatisk-inspirerad kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

1

Morot

280

Kycklinginnerfilé

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Zucchini

100

Basmatiris

1

Röd chili

1

Salladslök

20

Jordnötter

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Lime

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

¼

Salt

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)285 kcal
Energi (kJ)1193 kJ
Fett12.6 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater9.72 g
varav socker6.2 g
Protein33.68 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Skala och pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 min. Häll i basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* i kastrullen och koka upp. Sätt på ett lock och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills servering. 

Förbered frukt & grönt
2

Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor. Skiva chili tunt. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar. Skär kycklingen i tunna strimlor på en separat skärbräda. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda marinad
3

Blanda ingefära, chili, honung [1/2 paket, 2 pers], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] till en marinad. VIKTIGT: Om du eller barnen inte är så glada för stark mat går det utmärkt att skippa eller strö chilin över maten innan servering istället för att använda dem i marinaden.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. För sedan över till en skål. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Fräs grönsaker
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills de är mjuka, 4-5 min. Tillsätt kycklingen, salladslöken och marinaden och fräs ihop tills uppvärmt, 2-3 min.

Servera
6

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med resterande salladslök och jordnötter och servera med limeklyftor vid sidan av.