Aprikosglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aprikosglaserad kyckling

Aprikosglaserad kyckling

med curryris och syrlig gurksallad

Ris, kyckling och grönsaker. Det har ni säkert ätit många gånger, men kanske inte på detta sättet. Ikväll kokar vi ris som får vacker färg och god smak av att kokas med curry. Kycklingen steker vi med härliga kryddor och sen rör vi i aprikoschutney. Kvällens grönsaker består av en syrlig gurksallad med spenat, mynta och lime.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280

Kycklinginnerfilé

150

Långkornigt vitt ris

1

Gurka

1

Mynta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Lime

25

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

4

Curry-on

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2437 kJ
Energi (kcal)583 kcal
Fett13.7 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker8.5 g
Protein41.6 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, Curry-On och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Gör gurksallad
2

Under tiden, grovhacka mynta och gurka.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skölj spenat.

Blanda gurka, spenat, mynta, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling, en nypa salt och Milda Mahal i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Rör i aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och vatten [1 msk I 2 msk], och se till att kyckling är täckt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
4

Lägg upp ris, kyckling och sallad i skålar.

Toppa med yoghurt.