topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och pommes

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda pommesens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

500

Potatis

1

Lök

½

Timjan

1

Äpple

250

Nötfärs

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Briochebröd

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

70

Rucola

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)525 kcal
Energi (kJ)2196 kJ
Fett41.13 g
varav mättat14 g
Kolhydrater6.7 g
varav socker10.8 g
Protein32.35 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*.Tillaga i ugnen tills krispiga, 30-35 min. TIPS: Vänd pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.

Karamellisera lök
2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

Forma burgare
3

Skala och riv äpple. Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Blanda ordentligt och forma färsen till burgare - en burgare per person.

Stek burgare
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta. Toppa burgarna med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta.VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Värm briochebullarna i ugnen i 2-3 min. Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Dela briochebullarna på mitten. Bre majonnäs på bullens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.