HelloFresh
topBanner
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och pommes

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda pommesens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Lök

10 g

Timjan

250 g

Äpple

15 g

Nötfärs

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

50 g

Briochebullar

(Innehållermjölk, gluten, ägg, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

½ påse

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 st

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4588 kJ
Energi (kcal)1097 kcal
Fett59 g
varav mättat19 g
Kolhydrater96 g
varav socker27 g
Kostfiber6 g
Protein49 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, 30-35 min.

TIPS: Vänd pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

3

Skala och riv äpple.

Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda ordentligt och forma färsen till burgare - en burgare per person.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta.

Toppa burgarna med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta.

VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm briochebullarna i ugnen i 2-3 min.

Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Dela briochebullarna på mitten.

Bre majonnäs på bullens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.