Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda pommes fritsens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250
Nötfärs
500
Potatis
1
Lök
½
Timjan
1
Äpple
2
Briochebröd
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
70
Rucola
⅔
Smör
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, ca 30-35 min. TIPS: Vänd pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.
Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.
Skala och riv äpple. Blanda äpple, nötfärs och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Blanda ordentligt och forma färsen till burgare. Färsen räcker till en burgare per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta. Toppa burgarna med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Värm briochebullarna i ugnen i 2-3 min. Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Dela briochebullarna på mitten. Bre majonnäs på bullens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.