En klassisk samtidigt lite ovanlig festmåltid när den är som bäst, Ankbröst à l'orange med krispig sallad och rostad potatis. Du har säkert hört om den franska rätten, men kanske har du inte provat att laga den själv? Vi guider dig så härligheterna kan serveras om under en timme. Vi börjar med att rosta potatis, som klarar sig själv i ugnen. Samtidigt som potatisarna rostas steker vi ankbröst och lagar en krispig sallad med gräslök och sockerärtor. Så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280
Ankbröst, sous vide
75
Sockerärtor
1
Sallad
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
500
Potatis
4
Kycklingbuljong
1
Apelsin
1
Schalottenlök
1
Gräslök
1
Vitlöksklyfta
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och sprid ut dem i ett lager. Rosta i 20-25 minuter, tills mjuka. TIPS: Var noga med att skära potatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.
Skiva schalottenlök tunt. Finhacka vitlök. Finhacka gräslök. Grovhacka gemsallad. Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. Skär apelsin på mitten, och pressa juice i en liten skål. TIPS: Smaka av apelsinjuicen och tillsätt en nypa socker om den är sur.
Blanda yoghurt och gräslök (spara lite till garnering) i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda gemsallad och sockerärtor i en stor skål. Tillsätt några matskedar dressing och blanda precis innan servering. TIPS: Tillsätt mer dressing efter smak!
Placera ankbröst med skinnsidan ner i en stor stekpanna när potatisen har 15 min kvar av tillagningstiden. Stek på medelvärme i 7-8 min eller tills skinnet är gyllene och krispigt. Vänd kött och bryn i 3 min.TIPS: Detta hjälper fettet att frigöras.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en liten kastrull på medelvärme. Stek schalottenlök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt apelsinjuice och buljong, koka upp, och sänk till medelvärme. Koka 4-5 min eller tills hälften av vätskan är reducerad, rör då och då. Ta av från värme och blanda ner en klick smör*.
Skär ankbröst i tunna skivor. Lägg upp krispig sallad, potatis och ankbröst på tallrikar. Skeda över apelsinsås på köttet, och garnera med resterande gräslök.