Skip to main content
Amerikansk ”hot honey”-kyckling
Amerikansk ”hot honey”-kyckling

Amerikansk ”hot honey”-kyckling

med ranchdressing och syrlig kålsallad

4.5
(99)

I kväll hämtar vi inspiration från USA och lagar kyckling med en amerikansk twist. Vi steker cajunpanerad kyckling och toppar den med ”hot honey” – honung blandat med sriracha. Till det serverar vi krispiga pommes frites, en fräsch kålsallad med citrondressing och svalkande ranchdressing med vitlök och gräslök.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Honung

10 g

Sriracha

½ st

Citron

1 paket

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

150 g

Kålmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)4332 kJ
Energi (kcal)1035 kcal
Fett46.8 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater104.5 g
varav socker31.1 g
Kostfiber10.2 g
Protein52.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.5 g
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda ranchdressing
2

Under tiden, finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda honung och sriracha [1/2 påse, 2P] i en ny skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med en nypa salt.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen ägg och till sist pankomix. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kycklingen inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda kålsallad
5

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Tillsätt kålmix och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sallad och pommes på tallrikar.

Ringla honung över kyckling och servera med ranchdressing.