
Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept med burgare på rumpstek och massor av a spännande tillbehör. Våra smarriga burgare bygger vi med perfekt stekt kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och lökringar. Vi serverar våra fantastiska burgare med rostad potatis och aioli!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 g
Panamat
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 st
Tomat
300 g
Potatis
62.5 g
Bacon, skivor
300 g
Rumpstek
30 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Lök
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till smet
2 msk
Mjöl till smet
1 msk
Vatten till smet
¼ tsk
Salt till smet

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt och Panamat.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Placera bacon på andra sidan av plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 10–12 min, eller tills gyllene och krispig.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Skär lök i 1 cm tunna skivor, och dela upp dem i ringar.

Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt i en djup tallrik.
Torka ur stekpannan som användes till kött, hetta upp på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Doppa lökringar i frityrsmeten så de täcks.
Stek lökringar tills gyllene, 1–2 min per sida. Lägg sedan över dem på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vispa tills smeten är len och klumpfri.

Dela briochebröd på mitten och värm det på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarmt, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Skär kött i tunna skivor.
Bre bröd med aioli, och toppa med kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och några lökringar.
Servera med resterande lökringar, rostad potatis, resterande aioli och BBQ-sås.