Skip to main content
Amerikansk ”cowboy steak burger” och BBQ-sås
Amerikansk ”cowboy steak burger” och BBQ-sås

Amerikansk ”cowboy steak burger” och BBQ-sås

med spröda lökringar och bacon

Burgare är alltid en hit och omväxling förnöjer, så här bjuder vi på ett läckert recept på rumpsteksburgare med massor av spännande tillbehör. Våra smarriga burgare bygger vi med stekt kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och gyllenpanerade lökringar i fluffiga briochebröd. Vi serverar våra fantastiska cowboyburgare med rostad potatis och aioli!

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Panamat

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

1 st

Tomat

500 g

Potatis

62.5 g

Bacon, skivor

300 g

Rumpstek

30 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till smet

2 msk

Mjöl till smet

1 msk

Vatten till smet

¼ tsk

Salt till smet

1 msk

Olja till lök

Näringsvärden

Energi (kJ)4265 kJ
Energi (kcal)1019 kcal
Fett41.3 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater109.8 g
varav socker20.7 g
Protein52.1 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Rosta potatis och bacon
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt och Panamat.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Placera bacon på andra sidan av plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 10–12 min, eller tills gyllene och krispig.  

Stek kött
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Förbered tomat och lök
3

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.

Skär lök i 1 cm tunna skivor och dela upp dem i ringar.

Stek lökringar
4

Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt i en djup tallrik.

Torka ur stekpannan som användes till kött. Hetta upp den på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Doppa lökringar i frityrsmeten så de täcks.

Stek lökringar i 1–2 min per sida, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vispa tills smeten är len och klumpfri.

Värm briochebröd
5

Dela bröd på mitten.

Placera det direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min eller tills uppvärmt när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Bre bröd med lite aioli och toppa med kött, en klick BBQ-sås, tomatskivor, bacon och några lökringar.

Servera med resterande lökringar, rostad potatis toppad med resterande aioli och resterande BBQ-sås.