
Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med amerikansk chorizo-pytt med paprika, tomater, rostad potatis, spenat, vitlök och Worcestershiresås. Ljuvliga tillbehör är karamelliserad lök och örtdressing med persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200
Chorizo
(Innehåller: Mjölk)
1
Paprika
1
Vitlöksklyfta
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1
Bladpersilja
1
Lök
1
Salladslök
125
Körsbärstomater
12
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja, Gluten, Korn, Senap)
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
500
Potatis
1
Socker (steg 3)
½
Salt (steg 4)
½
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Sprid ut och rosta överst i ugnen i 25-30 min, tills gyllene och mjuka. TIPS: Var noggrann med att skära potatis i rätt storlek.

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök och salladslök i tunna skivor. Finhacka persilja (spara några hela blad till garnering). Finhacka eller pressa vitlök. Skär chorizo i 1 cm tunna skivor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och hälften av persiljan i en liten skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk], och krydda med salt. Sjud tills karamelliserad, 7-8 min, rör då och då. Ta stekpannan av värme. Lägg över lök i en liten skål och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en ny, stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo, paprika, körsbärstomater och salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, tills lätt mjuka. Tillsätt vitlök och worcestershiresås och sjud i 4-5 min.

Skölj spenat. Rör i rostad potatis, spenat och hälften av salladslöken i stekpannan.

Lägg upp chorizo-pytt i skålar och toppa med karamelliserad lök. Servera med örtdressing. Strö över resterande salladslök och persilja.

