HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAmerikansk Chorizo Pytt
topBanner
Amerikansk chorizo-pytt

Amerikansk chorizo-pytt

med karamelliserad lök och örtdressing

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med amerikansk chorizo-pytt med paprika, tomater, rostad potatis, spenat, vitlök och Worcestershiresås. Ljuvliga tillbehör är karamelliserad lök och örtdressing med persilja.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:MjölkSulfiterGlutenSojaSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Chorizo

(InnehållerMjölk)

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Lök

1 st

Salladslök

125 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

15 g

Worcestershiresås

(InnehållerGluten, Soja, Senap)

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)671 kcal
Energi (kJ)2808 kJ
Fett35.81 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater63.99 g
varav socker21.1 g
Protein19.72 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Sprid ut och rosta överst i ugnen i 25-30 min, tills gyllene och mjuka. TIPS: Var noggrann med att skära potatis i rätt storlek.

2

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök och salladslök i tunna skivor. Finhacka persilja (spara några hela blad till garnering). Finhacka eller pressa vitlök. Skär chorizo i 1 cm tunna skivor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och hälften av persiljan i en liten skål. Ställ åt sidan.

3

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk], och krydda med salt. Sjud tills karamelliserad, 7-8 min, rör då och då. Ta stekpannan av värme. Lägg över lök i en liten skål och ställ åt sidan.

4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en ny, stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo, paprika, körsbärstomater och salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, tills lätt mjuka. Tillsätt vitlök och worcestershiresås och sjud i 4-5 min.

5

Skölj spenat. Rör i rostad potatis, spenat och hälften av salladslöken i stekpannan.

6

Lägg upp chorizo-pytt i skålar och toppa med karamelliserad lök. Servera med örtdressing. Strö över resterande salladslök och persilja.