Skip to main content
Klassisk grillad korv med bröd
Klassisk grillad korv med bröd

Klassisk grillad korv med bröd

4 korvar | med karamelliserad lök & syltad gurka

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Visst är det en speciell känsla att njuta av årets första grillade korv med bröd i solen? Här serverar vi denna klassiker med massor av goda tillbehör – vad sägs om både karamelliserad och rostad lök och egensyltad gurka?

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

640 g

Korv

4 st

Korvbröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

30 g

Senap

(Innehåller: Senap)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

½ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

2 msk

Ketchup till dipp

Näringsvärden

Energi (kJ)5441 kJ
Energi (kcal)1300 kcal
Fett81.2 g
varav mättat32.8 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker16.7 g
Kostfiber7.3 g
Protein42.3 g
Salt10 g
Potassium57.6 mg
Calcium21.6 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Sylta gurka
1

Värm grillen till hög värme.

Skär gurka i tunna skivor. 

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål. 

Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan. 

Häll av lagen innan servering.

Grilla korv i 10–12 min, eller tills brynt. Vänd då och då.

Karamellisera lök
2

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk. 

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Grilla korvbröd
3

Grilla korvbröd i 1 min per sida, eller tills gyllene.

Servera
4

Fyll bröd med korv.

Toppa med ketchup och senap, karamelliserad lök, syltad gurka och rostad lök.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image