Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Visst är det en speciell känsla att njuta av årets första grillade korv med bröd i solen? Här serverar vi denna klassiker med massor av goda tillbehör – vad sägs om både karamelliserad och rostad lök och egensyltad gurka?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
640 g
Korv
4 st
Korvbröd
1 st
Lök
1 st
Rostad lök
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
30 g
Senap
12 ml
Balsamvinäger
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
½ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
2 msk
Ketchup till dipp
Värm grillen till hög värme.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Grilla korv i 10–12 min, eller tills brynt. Vänd då och då.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek rödlök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Grilla korvbröd i 1 min per sida, eller tills gyllene.
Fyll bröd med korv.
Toppa med ketchup och senap, karamelliserad lök, syltad gurka och rostad lök.