HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAll America Style Ryggbiff
topBanner
All-America Style Ryggbiff

All-America Style Ryggbiff

med chimichurri, avokado- och sötpotatissallad

Premium

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, det är nämligen en sann festmåltid som inte helt liknar en klassisk lördagsmiddag! Givetvis ska vi ha supermör ryggbiff, och vi drömmer oss bort till USA och kryddar biffarna med BBQ-sås för att få en autentisk All-America Style smak. Och såklart ska vi ha potatis, men vi provar något nytt och blandar ihop en sallad med sötpotatis, avokado, rödlök och körsbärtomater. För att få lite extra sting gör vi ihop en ljuvlig chimichurri med jalapeño och koriander.

Allergener:senapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Koriander

60 g

Angus ryggbiff

12.5 ml

Sötpotatis

4 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 msk

Bladpersilja

⅓ msk

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Rödlök

Körsbärstomater

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Jalapeno

Vitlöksklyfta

Avokado

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1855.8757 kJ
Energi (kcal)443.565 kcal
Fett30.56 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater10.3588 g
varav socker8.5 g
Protein30.9 g
Salt1.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* och peppar*. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Ay Cajun-ba, en nypa salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i toppen av ugnen i 20 min, eller tills de är spröda.TIPS: Använd två plåtar för 4 personer.

2

Finhacka vitlök, jalapeno, persilja [1/2 påse, 2 pers] och koriander [1/2 påse, 2 pers]. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Kvarta körsbärstomater. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i 2 cm stora bitar. Dela lime i klyftor. Tillsätt rödlök till plåten, när det återstår 15 min av sötpotatisens baktid. 

3

Blanda vitlök, jalapeno, persilja, koriander, olivolja*, vatten*, en skvätt limejuice, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en generös nypa socker* i en liten skål. Blanda väl och krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du utesluta jalapeno.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Ta stekpannan av värme och tillsätt BBQ-sås. Vänd köttet i såsen tills täckt och såsen är uppvärmd. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Blanda den färdigrostade sötpotatisen med avokado och tomater i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Skär ryggbiff i tunna skivor.

6

Lägg upp ryggbiff och avokadosallad på tallrikar. Ringla över chimichurri och avrunnen köttsaft från köttet.