topBanner
All-America Style Ryggbiff

All-America Style Ryggbiff

med chimichurri, avokado- och sötpotatissallad

Premium

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, det är nämligen en sann festmåltid som inte helt liknar en klassisk lördagsmiddag! Givetvis ska vi ha supermör ryggbiff, och vi drömmer oss bort till USA och kryddar biffarna med BBQ-sås för att få en autentisk All-America Style smak. Och såklart ska vi ha potatis, men vi provar något nytt och blandar ihop en sallad med sötpotatis, avokado, rödlök och körsbärtomater. För att få lite extra sting gör vi ihop en ljuvlig chimichurri med jalapeño och koriander.

Allergener:senapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

450 g

Sötpotatis

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

½ påse

Bladpersilja

½ påse

Koriander

1 st

Rödlök

125 g

Körsbärstomater

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Jalapeno

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

1 tsk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3212 kJ
Energi (kcal)768 kcal
Fett40 g
varav mättat13 g
Kolhydrater53 g
varav socker14 g
Kostfiber10 g
Protein38 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt och peppar. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar*. Sprid ut och rosta i toppen av ugnen i 20 min, eller tills de är spröda.TIPS: Använd två plåtar för 4 personer.

2

Finhacka vitlök, jalapeno, persilja [1/2 påse, 2 pers] och koriander [1/2 påse, 2 pers]. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Kvarta körsbärstomater. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i 2 cm stora bitar. Dela lime i klyftor. Tillsätt rödlök till plåten, när det återstår 15 min av sötpotatisens baktid.

3

Blanda vitlök, jalapeno, persilja, koriander, olivolja, vatten, en skvätt limejuice, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en generös nypa socker i en liten skål. Blanda väl och krydda med salt och peppar* efter smak. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du utesluta jalapeno.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Ta stekpannan av värme och tillsätt BBQ-sås. Vänd köttet i såsen tills täckt och såsen är uppvärmd. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Blanda den färdigrostade sötpotatisen med avokado och tomater i en skål. Smaksätt med en nypa salt och peppar. Skär ryggbiff i tunna skivor.

6

Lägg upp ryggbiff och avokadosallad på tallrikar. Ringla över chimichurri och avrunnen köttsaft från köttet.