
Denna fiskrätt är perfekt när du är på jakt efter en lätt och mättande måltid som sätter guldkant på middagsupplevelsen med havets skatter. Medan den za'atar-panerade fisken ugnsbakas rostar vi regnbågspommes och sedan serverar vi kvällens middag med remouladsås och färsk persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
2 st
Morot
2 st
Rödbeta
30 g
Spenat
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Gräslök
4 g
Za'atar
(Innehåller: Sesam)
75 g
Remouladsås
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
½ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Skär morot och rödbeta (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka gräslök.
Blanda vetemjöl och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, gräslök och za'atar i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Under tiden, skölj spenat.
Låt färdiga regnbågspommes svalna i 1 min och vänd dem sedan med spenat på plåten.

Lägg upp fisk, regnbågspommes med spenat och remouladsås på tallrikar.
Garnera med persilja.