Skip to main content
Za'atar-panerad kolja och regnbågspommes
Za'atar-panerad kolja och regnbågspommes

Za'atar-panerad kolja och regnbågspommes

med spenat och remouladsås

Denna fiskrätt är perfekt när du är på jakt efter en lätt och mättande måltid som sätter guldkant på middagsupplevelsen med havets skatter. Medan den za'atar-panerade fisken ugnsbakas rostar vi regnbågspommes och sedan serverar vi kvällens middag med remouladsås och färsk persilja.

Taggar:
Mjölkfri
Laga mig först
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Sesam
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

30 g

Spenat

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Gräslök

4 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

75 g

Remouladsås

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

½ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2760 kJ
Energi (kcal)660 kcal
Fett18.5 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker21.8 g
Kostfiber10.9 g
Protein43 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3 g
Potassium1259.5 mg
Calcium12.5 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Skär morot och rödbeta (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Hacka persilja
2

Under tiden, finhacka persilja.

Panera fisk
3

Finhacka gräslök.

Blanda vetemjöl och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, gräslök och za'atar i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Tillsätt spenat
5

Under tiden, skölj spenat.

Låt färdiga regnbågspommes svalna i 1 min och vänd dem sedan med spenat på plåten.

Servera
6

Lägg upp fisk, regnbågspommes med spenat och remouladsås på tallrikar.

Garnera med persilja.