topBanner
Wokade grönsaker

Wokade grönsaker

med tofu, vitlöksris och sojamajo

Hör här - absolut perfekt, krispig och gyllenstekt tofu smaksatt med en fenomenal kryddning, i kombination med wokade färska grönsaker i en gudomligt smakrik stir fry-sås. Servera med aromatiskt väldoftande vitlöksris och en svingod majosås rik på ljuvlig umami och sälta. Toppa med salladslök och en skvätt limejuice, och efter bara 20 minuter har du en symfoni av smaker som väntar.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sojaglutenäggsenapsesamsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

250 g

Tofu

(Innehållersoja)

½ st

Lime

1 st

Salladslök

4 g

Ga-Laksa

½ paket

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållersoja, gluten, sesam, sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

3 dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2607 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett20 g
varav mättat3 g
Kolhydrater82 g
varav socker21 g
Protein24 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör* med en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.

Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min.

2

Medan riset kokar, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Skär tofu i 2 cm stora kuber.

Blanda Ga-Laksa, vetemjöl, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik.

3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme.

Vänd tofun i mjölblandningen och skaka av överflödet.

Stek tofun i 3-4 min tills den är gyllene och krispig. För över till en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

4

Medan du steker tofun, blanda sojasås [1/2 paket, 2 pers], majonnäs och en skvätt limejuice i en skål.

5

När tofun är färdigstekt, torka ur pannan och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot under omrörning i 5-6 min tills de är mjuka.

Tillsätt asiatisk woksås och resterande vitlök och rör om. Tillsätt tofu och blanda väl så bitarna täcks av såsen. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela vitlöksris mellan era tallrikar och toppa med tofu och wokade grönsaker.

Skeda över eventuell sås som är kvar i stekpannan.

Ringla över sojamajo och garnera med salladslök. Pressa en skvätt limejuice över maten, och middagen är klar.