topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wokade grönsaker

Wokade grönsaker

med tofu, vitlöksris och sojamajo

Hör här - absolut perfekt, krispig och gyllenstekt tofu smaksatt med en fenomenal kryddning, i kombination med wokade färska grönsaker och knapriga sesamfrön i en gudomligt smakrik stir fry-sås. Servera med aromatiskt väldoftande vitlöksris och en svingod majosås rik på ljuvlig umami och sälta. Toppa med salladslök och en skvätt limejuice, och efter bara 20 minuter har du en symfoni av smaker som väntar.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Ga-Laksa

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Basmatiris

2

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

1

Röd paprika

1

Morot

250

Tofu

½

Lime

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

3

Vatten

1.5

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)185 kcal
Energi (kJ)772 kJ
Fett9.91 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater20.47 g
varav socker10.2 g
Protein3.5 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min.

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda Ga-Laksa, vetemjöl, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik.

Stek tofu
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Vänd tofun i mjölblandningen och skaka av överflödet. Stek tofun i 3-4 min tills den är gyllene och krispig. För över till en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Blanda sojamajo
4

Medan du steker tofun, blanda sojasås [1/2 paket, 2 pers], majonnäs och en skvätt limejuice i en skål.

Woka grönsaker
5

När tofun är färdigstekt, torka ur pannan och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot under omrörning i 5-6 min tills de är mjuka. Tillsätt asiatisk woksås, sesamfrön och resterande vitlök och rör om. Tillsätt tofu och blanda väl så bitarna täcks av såsen. Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Fördela vitlöksris mellan era tallrikar och toppa med tofu och wokade grönsaker. Skeda över eventuell sås som är kvar i stekpannan. Ringla över sojamajo och garnera med salladslök. Pressa en skvätt limejuice över maten, och middagen är klar.