topBanner
Wok med fläskkött

Wok med fläskkött

grönsaksris och jordnötter

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och citronklyftor.

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:glutensesamsojasulfiterjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

200 g

Pak choi

1 st

Lime, ekologisk

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2297 kJ
Energi (kcal)549 kcal
Fett16 g
varav mättat5 g
Kolhydrater62 g
varav socker18 g
Protein40 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl], och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Koka på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och för sedan över i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Tillsätt fläskkött i stekpannan och stek i 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås när köttet är färdigstekt och låt den värmas upp. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda pak choi och morot med det färdiglagade riset.

6

Servera ris och fläskkött på tallrikar, och toppa med sås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor.