Vietnamesiska nötfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiska nötfärstacos

Vietnamesiska nötfärstacos

asiatisk majonnäs och knapriga jordnötter

Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majo. Grymt gott!

Taggar:
One Pan
Snabb
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Röd chili

1

Ekologisk lime

1

Morot

1

Mynta

20

Jordnötter

250

Nötfärs

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

60

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1

Vatten* (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)863 kcal
Energi (kJ)3610 kJ
Fett45.42 g
varav mättat10 g
Kolhydrater72.37 g
varav socker18 g
Protein38.84 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka vitlök. Riv ingefära. Skiva chili tunt. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela lime i klyftor. Riv oskalad morot. Grovhacka myntablad och jordnötter. Skölj salladsmix

Blanda marinad
2

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, limezest, vatten* [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice i en skål.

Bryn färs
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs i 3-4 min tills den har fått fin stekyta. Hacka sönder färsen med stekspaden medan den steks. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Marinera färsen
4

Tillsätt marinaden och koka i 2-3 min tills den har tjocknat och doftar ljuvligt.

Värm tortillas
5

Värm minitortillas i 10 s intervaller i micron, eller på en torr stekpanna tills uppvärmda.

Servera
6

Duka fram grönsakerna på bordet. Komponera ihop tacos med köttfärs, sallad och riven morot. Toppa med majodressingen, mynta, chili och jordnötter, och hugg in!