
En halvtimme är allt som krävs för att svänga ihop denna underbart goda och färgglada rätt. Vi kokar udonnudlar och vänder dem i vitlöksolja innan vi toppar dem med stekta räkor, färsk mango och morot- och gurksallad. Räkorna får extra smak av en kryddig marinad med lime, ingefära, soja och fisksås och vi garnerar hela härligheten med jordnötter och salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Mango
1 st
Lime
½ st
Röd chili
10 g
Ingefärspasta
1 portionspåse
Mynta & koriander
250 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur Kan innehålla spår av: Kräftdjur)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Fisksås
(Innehåller: Soja, Fisk)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1.5 msk
Olja till vitlöksolja
2 tsk
Socker till marinad
1 msk
Olja till marinad
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till räkor

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Halvera lime.
Kärna ur och finhacka chili.
Blanda chili, en generös skvätt limesaft, ingefärspasta, socker, sojasås, fiksås och olivolja till en marinad i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka gurka.
Finhacka myntablad, koriander och jordnötter.
Blanda morot, örter, gurka, olivolja och salt i en stor skål.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Vänd nudlar med vitlöksolja precis innan servering.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp nudlar, mango och sallad i djupa skålar.
Toppa nudlar med räkor och skeda över marinad.
Garnera med jordnötter och salladslök.