Skip to main content
Karamelliserad kolja

Karamelliserad kolja

med kålrabbi-sallad och asiatisk majonnäs

4.3
(129)

Dålig koll på kolja? Det är en fisk som påminner om torsk, både till konsistens och smak. I kväll spelar den huvudrollen i vår middag med vietnamesiska influenser. Vi kokar ris och karamelliserar vår kolja med lime, socker och soja i stekpannan. Kålrabbi, spenat, mynta och jordnötter blir till en spännande sallad och vi serverar hela härligheten med en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

150 g

Långkornigt vitt ris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

½ st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg, Vete, Soja, Gluten, Sesam)

½ st

Kålrabbi, vit

60 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Mynta

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3272 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett34 g
varav mättat4 g
Kolhydrater75.1 g
varav socker10 g
Kostfiber5.1 g
Protein40.6 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.  

Gör sojablandning
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], socker [2 tsk | 4 tsk] och sojasås i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda kålrabbisallad
3

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.

Skölj spenat.

Grovhacka myntablad.

Blanda kålrabbi, spenat, mynta, jordnötter, chili flakes [1/2 påse, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ginger Ninja, en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.

Karamellisera fisk
5

Tillsätt sojablandning till pannan och sjud i 3–4 min, tills såsen är karamelliserad och fisk genomstekt. Ta av från värme.

Tillsätt olivolja [1 msk | 2 msk] till kålrabbisallad precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och sallad på tallrikar.

Toppa fisk med resterande sås och servera med asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image