Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Grillost står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
2 st
Tomat
1 st
Gurka
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
60 g
Salladsmix
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Rödlök
80 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Äpple
½ msk
Olja till stekning
2 tsk
Socker till glaze
2 dl
Vatten till glaze
¼ tsk
Salt till glaze
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär rödlök i tunna skivor.
Riv rödbeta (oskalad).
TIPS: Använd handskar för att undvika fläckar på händerna.
Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 3–4 min, eller tills mjuk.
Tillsätt rödbeta, balsamvinäger, socker och en nypa salt. Stek i 2–3 min, eller tills mjukt.
Tillsätt vatten och stek i 5–6 min eller tills vätskan har reducerats. Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål.
Medan relishen tillagas, skär citron i klyftor.
Blanda aioli och en skvätt citronsaft.
Finhacka tomat.
Skär gurka i tunna stavar.
Skär grillost i stavar (4 per person).
Skölj salladsmix.
Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Tillsätt grillost och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Medan osten steks, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre varje tortilla med citronaioli, och fyll med gurka, tomat, salladsmix, rödbetsrelish och grillost.
Servera med citronklyftor vid sidan av.