Skip to main content
Vegetariska grillost-tacos
Vegetariska grillost-tacos

Vegetariska grillost-tacos

med varm rödbetsrelish och citronaioli

Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Grillost står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Tomat

1 st

Gurka

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

60 g

Salladsmix

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 tsk

Socker till glaze

2 dl

Vatten till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

Näringsvärden

Energi (kJ)4480 kJ
Energi (kcal)1071 kcal
Fett62.3 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater90.7 g
varav socker23.9 g
Protein36.3 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär rödlök i tunna skivor.

Riv rödbeta (oskalad).

TIPS: Använd handskar för att undvika fläckar på händerna.

Laga relish
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 3–4 min, eller tills mjuk.

Tillsätt rödbeta, balsamvinäger, socker och en nypa salt. Stek i 2–3 min, eller tills mjukt.

Tillsätt vatten och stek i 5–6 min eller tills vätskan har reducerats. Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål.

Blanda citronaioli
3

Medan relishen tillagas, skär citron i klyftor.

Blanda aioli och en skvätt citronsaft.

Finhacka tomat.

Skär gurka i tunna stavar.

Skär grillost i stavar (4 per person).

Skölj salladsmix.

Stek grillost
4

Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Tillsätt grillost och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Värm tortillas
5

Medan osten steks, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre varje tortilla med citronaioli, och fyll med gurka, tomat, salladsmix, rödbetsrelish och grillost.

Servera med citronklyftor vid sidan av.