
Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Grillost står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citron
2 st
Tomat
1 st
Gurka
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Rödbeta
60 g
Salladsmix
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Rödlök
80 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
½ msk
Olja till stekning
2 tsk
Socker till glaze
2 dl
Vatten till glaze
¼ tsk
Salt till glaze

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär rödlök i tunna skivor.
Riv rödbeta (oskalad).
TIPS: Använd handskar för att undvika fläckar på händerna.

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 3–4 min, eller tills mjuk.
Tillsätt rödbeta, balsamvinäger, socker och en nypa salt. Stek i 2–3 min, eller tills mjukt.
Tillsätt vatten och stek i 5–6 min eller tills vätskan har reducerats. Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål.

Medan relishen tillagas, skär citron i klyftor.
Blanda aioli och en skvätt citronsaft.
Finhacka tomat.
Skär gurka i tunna stavar.
Skär grillost i stavar (4 per person).
Skölj salladsmix.

Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Tillsätt grillost och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Medan osten steks, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Bre varje tortilla med citronaioli, och fyll med gurka, tomat, salladsmix, rödbetsrelish och grillost.
Servera med citronklyftor vid sidan av.