Skip to main content
Vegetariska grillost-tacos
Vegetariska grillost-tacos

Vegetariska grillost-tacos

med varm rödbetsrelish och citronaioli

4.1
(696)

Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Grillost står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Tomat

1 st

Gurka

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Rödbeta

60 g

Salladsmix

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 tsk

Socker till glaze

2 dl

Vatten till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

Näringsvärden

Energi (kJ)4420 kJ
Energi (kcal)1056 kcal
Fett62.4 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater86.8 g
varav socker22.3 g
Kostfiber9.2 g
Protein37 g
Salt6.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium32.6 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär rödlök i tunna skivor.

Riv rödbeta (oskalad).

TIPS: Använd handskar för att undvika fläckar på händerna.

Laga relish
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 3–4 min, eller tills mjuk.

Tillsätt rödbeta, balsamvinäger, socker och en nypa salt. Stek i 2–3 min, eller tills mjukt.

Tillsätt vatten och stek i 5–6 min eller tills vätskan har reducerats. Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål.

Blanda citronaioli
3

Medan relishen tillagas, skär citron i klyftor.

Blanda aioli och en skvätt citronsaft.

Finhacka tomat.

Skär gurka i tunna stavar.

Skär grillost i stavar (4 per person).

Skölj salladsmix.

Stek grillost
4

Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Tillsätt grillost och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Värm tortillas
5

Medan osten steks, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre varje tortilla med citronaioli, och fyll med gurka, tomat, salladsmix, rödbetsrelish och grillost.

Servera med citronklyftor vid sidan av.