Skip to main content
Vegetarisk Sloppy Joe
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med rödkålsslaw och rostad klyftpotatis

Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med ketchup, senap och worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med krispig klyftpotatis.

Taggar:
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Korn
Soja
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

7.5 g

Senap

(Innehåller: Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

500 g

Potatis

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Ketchup till sås

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3771 kJ
Energi (kcal)901 kcal
Fett38.6 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater105.6 g
varav socker23.6 g
Kostfiber14.5 g
Protein30.8 g
Salt4.8 g
Potassium1240 mg
Calcium15.4 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene

Blanda rödkålsslaw
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Riv morot (oskalad) grovt.

Vispa ihop hälften av srirachamajonnäsen och vatten till en lättflytande konsistens i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar. Rör ner rödkål och morot.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vit salladslök, vegofärs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Krydda färs
4

Sänk till medellåg värme.

Rör i senap, worcestershiresås, ketchup och vatten med vegofärsen. Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och täck med lock.

Värm briochebröd
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma.

Servera
6

Dela briochebröd på mitten och bre resterande srirachamajonnäs på bottenhalvan.

Toppa med vegofärs och en sked rödkålsslaw. Strö över lite grön salladslök.

Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.