topBanner
Vegetarisk poké bowl

Vegetarisk poké bowl

med krispiga bönor, mango och chilidressing

Känn de varma fläktarna från den hawaiiska vulkanen Kilauea och förbered dig på ett kulinariskt utbrott när du sätter tänderna i vår vegetariska poké bowl. Med krispiga bönor och stingande chilidressing förvandlas munnen för ett ögonblick till lava - bara för att snabbt kylas ner när den friska mangon kommer till undsättning.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

1 paket

Svarta bönor

8 g

Central American Style kryddmix

½ st

Mango

1 st

Avokado

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 st

Lime

½ burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ paket

Ketchup

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

200 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2502 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett25 g
varav mättat11 g
Kolhydrater72 g
varav socker20 g
Protein17 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och pressa vitlök. 

Smält smör tillsammans med en skvätt olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 minuter. 

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda i 15-20 min utan lock.

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.

2

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. 

Blanda bönorna tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!), en generös nypa salt och en skvätt olja på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen tills krispiga, 8-10 min.

3

Skala och finhacka mango [1/2 st, 2 pers]. 

Grovhacka avokado.

4

Skala och strimla sedan morot i långa remsor. 

Grovhacka gurka.

Dela lime i klyftor.

5

Blanda gräddfil, ketchup, en liten nypa chili flakes (stark!) och 1-2 klyftor limejuice i en skål. 

Smaksätt dressingen därefter med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar försiktigt med chilin då den är väldigt stark.

6

Lägg upp riset i skålar. Toppa prydligt med krispiga bönor, avokado, mango, gurka och morotsremsor i var sitt hörn. Avsluta med att ringla över chilidressing.

Smaklig måltid!