topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk poké bowl

Vegetarisk poké bowl

med ugnsbakade kryddiga bönor, mango och chilidressing

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Ketchup

75

Gräddfil

1

Morot

1

Svarta bönor

Gurka

100

Basmatiris

1

Gurka, piccolo

8

Panamat

½

Mango

½

Chiliflakes

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)201 kcal
Energi (kJ)842 kJ
Fett9.71 g
varav mättat6 g
Kolhydrater17.06 g
varav socker2.4 g
Protein9.07 g
Salt0.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och pressa vitlök. Smält smör* tillsammans med en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 minuter. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda i 15-20 min utan lock.Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.

2

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Blanda bönorna tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!), en generös nypa salt* och en skvätt olja* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen tills krispiga, 8-10 min.

3

Skala och finhacka mango [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka avokado.

4

Skala och strimla sedan morot i långa remsor. Grovhacka gurka. Dela lime i klyftor.

5

Blanda gräddfil, ketchup, en liten nypa chili flakes (stark!) och 1-2 klyftor limejuice i en skål. Smaksätt dressingen därefter med en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar försiktigt med chilin då den är väldigt stark.

6

Lägg upp riset i skålar. Toppa prydligt med krispiga bönor, avokado, mango, gurka och morotsremsor i var sitt hörn. Avsluta med att ringla över chilidressing.