Skip to main content
Vegetarisk halloumiburgare
Vegetarisk halloumiburgare

Vegetarisk halloumiburgare

med pommes och syltad grönsakssalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare på halloumi som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av aioli. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

60 g

Salladsmix

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

1 st

Mynta

1 st

Gurka

500 g

Potatis

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Lök

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

3 tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)4293 kJ
Energi (kcal)1026 kcal
Fett45.7 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater118 g
varav socker28.5 g
Protein35.3 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka gurka och mynta.

Skölj salladsmix.

Sylta rödlök
3

Hetta upp socker, vitvinsvinäger och vatten i en liten kastrull på medelvärme.

Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i 2 min.

Blanda salsa
4

Ta upp rödlök från kastrullen och lägg den i en medelstor skål.

Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera i 5–7 min, eller tills den tjocknat.

Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.

Häll svalnad vinäger över grönsakerna.

Stek halloumi
5

Skär halloumi i tunna skivor (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Bre bröd med aioli.

Fyll bröd med salladsmix, halloumi och grönsakssalsa.

Servera med pommes och resterande salsa.