HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Gyrowrap
topBanner
Vegetarisk gyrowrap

Vegetarisk gyrowrap

med pulled beans och örtdressing

En riktigt härlig vegorätt skapar du enkelt av färdiga pulled beans, som du steker med rödlök och vår ljuvliga krydderiblandning som vi kallar Vitlöksflörter. Våra sprödstekta pulled beans får huvudrollen i våra fantastiska gyrowraps, som även innehåller sallad, tomat och örtdressing. Krispiga rostade potatisskivor fulländar rätten!

Taggar:SnabbBarnvänligVegetariskKlimatsmart
Allergener:SojaÄggGlutenMjölkSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Potatis

1 st

Rödlök

1 st

Gemsallad

1 st

Tomat

1 portionspåse

Bladpersilja

240 g

Pulled beans

(InnehållerSoja, Ägg, Gluten)

4 g

Vitlöksflörter

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

10 g

Finriven ost

(InnehållerÄgg, Mjölk)

2 st

Tortillabröd

(InnehållerGluten)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)941 kcal
Energi (kJ)3938 kJ
Fett35.77 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater103.78 g
varav socker11.1 g
Protein48.46 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna skivor på bredden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-18 min, eller tills gyllene, vänd efter halva tiden.

2

Skiva rödlök tunt. Bryt av salladsblad, och riv dem i mindre bitar. Skär tomat i tunna skivor. Finhacka persilja.

 

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans, rödlök, Vitlöksflörter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3-4 mins, eller tills löken är genomskinlig och pulled beans är brynta. Ta av stekpannan från värme.

 

4

Blanda yoghurt, persilja, aioli, ost [1/2 paket, 2P] och en skvätt vatten i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

 

5

Packa in tortillas i folie. Värm dem i ugnen i 4-5 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

 

6

Bygg gyrowraps med tortillas, pulled beans, rödlök, sallad och tomat. Ringla över lite örtdressing. Rulla ihop tortillas till wraps. Servera dem med potatisskivor, resterande sallad och tomat. Ringla örtdressing över salladen, och servera resten som dipp. TIPS: Värm eventuellt wraps i en torr, varm stekpanna i 10 sek per sida tills lättrostad.