Kvällens kulinariska resa går till Mexiko, vi ska nämligen laga en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den helt rätta smaken av våra färdiga kryddblandningar Tex-Mex och Ay Cajun-ba. Vi serverar vår chili med fluffigt ris, svalkande crème fraiche och spröda tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 st
Lök
2 st
Morot
½ paket
Kidneybönor
5 g
Tex-Mex
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
1 st
Paprika, grön
1 paket
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
20 g
Sriracha
150 g
Långkornigt vitt ris
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Ketchup (steg 5)
1 dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök.
Tärna paprika och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Häll av och skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och morot i 1–2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vegofärs och paprika till stekpannan.
Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4–5 min.
Tillsätt Tex-Mex och Ay Cajun-ba och fräs i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, ketchup [1/2 msk | 1 msk], sojasås, sriracha, kidneybönor och vatten [1 dl | 2 dl].
Koka upp och sänk sedan till medelvärme.
Sjud i 5–6 min, tills såsen tjocknar något.
Krydda med socker [1 tsk | 2 tsk], salt och peppar.
Under tiden, grovhacka koriander.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och chili sin carne i skålar.
Toppa med en klick gräddfil och garnera med koriander.
Servera med tortilla chips.