
Vegetarisk auberginepizza
med karamelliserad lök och riven mozzarella
Här bjuder vi på ett matigt recept på utsökt auberginepizza med karamelliserad lök och mozzarella. En fantastisk smakupplevelse där vi bygger en ljuvlig pizza med rostad aubergine och krämig mozzarella. Samtidigt som pizzan bubblar i ugnen karamelliserar vi lök med balsamvinäger, och så gör vi en krispig sallad med rucola. Vi toppar pizzan med krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
6
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Aubergine
1
Lök
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
40
Rucola
1
Tomatpuré
2
Medelhavets Pärla
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
Ingår inte i din leverans
2
Olivolja (steg 1)
2
Socker (steg 4)
2
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
½
Vatten (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt, och Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka. TIPS TILL 4P: Sätt in en extra tom plåt att värmas till den andra pizzan.
Skär lök i tunna skivor. Blanda tomatpuré, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en generös nypa salt och peppar i en skål.
Ta av färdig aubergine från plåten. Rulla försiktigt ut pizzadeg (samt medföljande bakplåtspapper) på en den uppvärmda plåten. Bre tomatsåsen jämnt över pizzadegen. Toppa med rostad aubergine och strö över mozzarella. Baka pizza i toppen av ugnen, tills degen är gyllene och osten bubblar, 12-15 min.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 4-5 min, tills mjuk. Sänk till medelvärme. Tillsätt hälften av balsamvinägern [1/2 paket, 2P], socker [2 tsk | 4 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek tills karamelliserad, 3 min.
Skölj rucola. Blanda resterande balsamvinäger, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Vänd ner rucola och smaka av med peppar.
Toppa pizza med karamelliserad lök, aioli och riven ost. Garnera med med några rucolablad. Servera med resterande rucola.