HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Auberginepizza
topBanner
Vegetarisk auberginepizza

Vegetarisk auberginepizza

med karamelliserad lök och riven mozzarella

Här bjuder vi på ett matigt recept på utsökt auberginepizza med karamelliserad lök och mozzarella. En fantastisk smakupplevelse där vi bygger en ljuvlig pizza med rostad aubergine och krämig mozzarella. Samtidigt som pizzan bubblar i ugnen karamelliserar vi lök med balsamvinäger, och så gör vi en krispig sallad med rucola. Vi toppar pizzan med krämig aioli!

Taggar:VegetariskKlimatsmart
Allergener:SulfiterGlutenMjölkÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

6 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Aubergine

1 st

Lök

1 st

Pizzadeg

(InnehållerGluten)

100 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

40 g

Rucola

1 burk

Tomatpuré

2 g

Medelhavets Pärla

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1220 kcal
Energi (kJ)5105 kJ
Fett65.04 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater109.75 g
varav socker20 g
Protein34.02 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt, och Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka. TIPS TILL 4P: Sätt in en extra tom plåt att värmas till den andra pizzan.

2

Skär lök i tunna skivor. Blanda tomatpuré, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en generös nypa salt och peppar i en skål.

3

Ta av färdig aubergine från plåten. Rulla försiktigt ut pizzadeg (samt medföljande bakplåtspapper) på en den uppvärmda plåten. Bre tomatsåsen jämnt över pizzadegen. Toppa med rostad aubergine och strö över mozzarella. Baka pizza i toppen av ugnen, tills degen är gyllene och osten bubblar, 12-15 min.

4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 4-5 min, tills mjuk. Sänk till medelvärme. Tillsätt hälften av balsamvinägern [1/2 paket, 2P], socker [2 tsk | 4 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek tills karamelliserad, 3 min.

5

Skölj rucola. Blanda resterande balsamvinäger, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Vänd ner rucola och smaka av med peppar.

6

Toppa pizza med karamelliserad lök, aioli och riven ost. Garnera med med några rucolablad. Servera med resterande rucola.