Skip to main content
Vegetarisk auberginepizza
Vegetarisk auberginepizza

Vegetarisk auberginepizza

med karamelliserad lök och riven mozzarella

Här bjuder vi på ett matigt recept på utsökt auberginepizza med karamelliserad lök och mozzarella. En fantastisk smakupplevelse där vi bygger en ljuvlig pizza med rostad aubergine och krämig mozzarella. Samtidigt som pizzan bubblar i ugnen karamelliserar vi lök med balsamvinäger, och så gör vi en krispig sallad med rucola och vinaigrette. Vi toppar pizzan med krämig vitlöksgräddfil!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Aubergine

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Vete, Gluten)

100 g

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

½ paket

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Rucola

1 burk

Tomatpuré

2 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)4376 kJ
Energi (kcal)1046 kcal
Fett46.5 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker20.4 g
Kostfiber4.5 g
Protein31.7 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Placera en plåt [2 st, 4P] i botten av ugnen för att värmas upp. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Fördela på en ny plåt med bakplåtspapper och rosta i toppen av ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka.

Förbered dressing
2

Skiva lök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Lägg över till en liten skål med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och blanda väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Baka pizza
3

Blanda tomatpuré, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Rulla försiktigt ut pizzadeg (samt medföljande bakplåtspapper) på en den uppvärmda plåten. Bre tomatsåsen jämnt över pizzadegen. Toppa med rostad aubergine och strö över mozzarella. Baka pizza i toppen av ugnen, tills degen är gyllene och osten bubblar, 12-15 min. TIPS: Vänd plåten efter halva tiden så att pizzan bakas jämnt.

Karamellisera lök
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt hälften av balsamvinäger, socker* [2 tsk | 4 tsk] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Stek tills karamelliserad, 3 min.

Förbered sallad
5

Skölj rucola. Blanda resterande balsamvinäger [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* i en salladsskål. Vänd ner rucola och smaka av med peppar*.

Servera
6

Toppa pizza med karamelliserad lök och en klick vitlöksdressing. Garnera med med några rucolablad. Servera resterande rucolasallad vid sidan av.