topBanner
Varm kikärtssallad

Varm kikärtssallad

med krispig halloumi, bulgur och tomat

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt halloumi mättar och pyntar rätten.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:selleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Kikärtor

½ st

Rödlök

1 st

Gul paprika

2 st

Tomat

4 g

Panamat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 påse

Spenat

1 påse

Bladpersilja

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2944 kJ
Energi (kcal)704 kcal
Fett34 g
varav mättat17 g
Kolhydrater52 g
varav socker10 g
Protein39 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor.

2

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.

3

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaks bulgur i kastrullen.

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek lök i 5 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa socker* och salt*, och för sedan över i en skål.

4

Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor (2 skivor per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 5-6 min på varje sida.

5

Pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Blanda de bakade grönsaker tillsammans med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt* och peppar*.

6

Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.