Ugnsrostad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad kycklingfilé

Ugnsrostad kycklingfilé

med bakade morötter och löksås

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

15 ml

Balsamvinäger

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

3 st

Morot

1 portionspåse

Timjan

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Mjölk (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)532 kcal
Energi (kJ)2225 kJ
Fett11.1 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater65.4 g
varav socker19.1 g
Protein42.8 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär potatis i 2 cm stora bitar. Grovhacka persilja. Koka potatis i 10-12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan till ett grovt mos. Tillsätt eventuellt en klick smör*.

Tillaga morötter
2

Skiva morot tunt diagonalt. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Tillaga i ugnen i 14-18 min.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Karamellisera lök
4

Skiva rödlök tunt. Plocka av timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en mindre kastrull på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Rör i balsamvinäger, timjan och socker* [1/2 tsk | 1 tsk]. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills rödlöken har karamelliserats. 

Koka löksky
5

Tillsätt rödvinssås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen. Koka i 5-6 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatismos, morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksky och strö över resterande persilja.